FRANSFÖRLÄNGNING

Klassisk fransförlängning

Klassisk fransförlängning är ett sätt att förlänga längden samt tjockleken på dina egna fransar. Med den klassiska frans metoden limmar man en lösfrans på en egen frans, lösfransarna är alltså tjockare än volymfransarna (volymfransar plockar man flera lösfransar fast på en egen frans).

Det finns olika tjocklekar, böj och längd på lösfransarna, där jag tillsammans med dig ser var som blir bäst för dina ögon samt fransar för att få bästa möjliga resultat.

Med klassisk fransförlängning är målet att du vaknar upp varje morgon och känner dig färdigsminkad och fräsch.


Hybridfransar/ hybridfransförlängning

Hybrid Fransförlängning är en blandning mellan klassiska fransar och volymfransar. Det är ett idealiskt val för den som vill ha lite fylligare fransrad men ändå inte lika tätt som med endast volymfransar.



Hur länge varare en fransförlängning?

Ögonfransar har en normal livscykel på ca 2-3 månader från tillväxtfasen tills att fransen faller bort. Beroende på olika faktorer kan lösfransarna hålla längre respektive kortare beroende på hur dina egna fransar växer. De vill säga en rekommendation på 3-4 veckors intervaller bör en påfyllning göras då ca 40-50% av dina egna fransar har fallit. Det är naturligt att man tappar mellan 0-5 fransar per dag, vilket kommer att uppmärksammas mer med lösögonfransar.

Hur lång tid tar en klassisk/hybrid fransförlängning

Ett nytt sett med hybrid fransförlängning tar runt 2,5-3,5 timmar. En påfyllning tar mellan 1,5-2,5 timmar beroende på liten eller stor påfyllning



Allergier

Vanlig symptom på allergisk reaktion är rodnad, klåda, rinniga eller svullna ögon. Om du är allergisk och får symptom avlägsnar jag fransarna kostnadsfritt.

Om kunden har vagel eller ögoninflammation ska fransförlängning undvikas, även pollenallergi där man får besvär med sina ögon rekommenderas att vänta tills pollen perioden är över.


Förberedelser innan en fransförlängning:

  1. Tvätta bort allt smink så finns det mer tid till fransförlängningen.
  2. Använd inte vattenfast mascara ett par dagar innan din bokade tid. Också bra att komma ihåg att 24h före din bokade tid inte använda feta ansiktskrämer, serum eller oljor då det kan påverka hur fransförlängningen fäster på dina egna fransar. Gäller även färgning av fransar, lashlift ( frans permanent) och ansiktsbehandlingar.
  3. Om du inte har oljefritt borttagningsmedel, kom i tid till salongen så du kan rengöra där.



Skötsel av fransar:

  1. Daglig tvätt med oljefritt rengöringsmedel. Det finns en risk att få ögonloksinflammation (blefarit) om fransarna tvättas dåligt. Körtlarna producerar fett i ögonlockskanten för att smörja ytan av ögat. Ögonlocket täpps till och skapar en obalans där körtlarna blir irriterade och och kan bli en grund för bakterier i ögonlockskanten om det inte rengörs. Ögonen kan då börja kännas grusiga och torra, röda/ svullna kring ögonlocket och huden i fransraden kan börja fjälla.
  2. Använd inte vattentätt smink. Vanligtvis innehåller vattentätt sminkborttagningsmedel olja.
  3. Ingen bastu eller solarium inom 48h.
  4. Gnugga inte ögonen
  5. Riv eller nyppa inte bort fransarna.
  6. Inga heta ångor eller mascara

Sliter fransförlängningen på egna fransarna?

Med en noggrann och välutbildad fransstylist kan du känna dig säker. Fransarna plockas på de fransar som inte är i tillväxtfasen då de är små och inte lika starka som övriga fransar. Det är även viktigt att hålla alla fransar separerade därav tar det både tid och tålamod när man gör en fransförlängning. Det är även viktigt att undersöka kundens kvalitet på fransarna att man inte jobbar med de tjockaste och längsta lösfransarna om egna fransar inte har god kvalitet.

År ut och år in kan du bära din fransförlängning utan problem, skulle ett litet slitage uppstått efter att lösfransarna avlägsnas så kommer dom att återställa sig igen inom kort.


Orsaker till att fransförlängningen inte hålls lika bra:

  • Putsar dåligt med oljefritt putsmedel på fransarna
  • Vissa typer av läkemedel, omega-3 och andra långsiktiga stora doser av läkemedel
  • Menstruation
  • Hormonella förändringar, klimakteriet och graviditet samt amning
  • Ph balansen förändras
  • Ögondroppar vid regelbunden användning.
  • För mycket borstning av fransarna, det räcker med att borsta fransarna efter tvätt.
  • Fel sorts rengöringsmedel eller kosmetik (oljefria rengöringsmedel och smink skadar ej limmet på fransarna)
  • Klor eller havsvatten, inte ett problem direkt i Finland men ifall man reser utomlands.



Din livsstil och jobb kan ha en inverkan på hur länge lösfransarna håller. Om du är aktiv och svettas mycket eller jobbar inom livsmedelsindustrin där det förekommer mycket värme, ångor och olja kommer fransarna med stor sannolikhet att hållas sämre.